Introductie tweedaagse in permacultuur


Evenementgegevens


In deze introductiecursus maak je kennis met de basis van permacultuur.

Deze introductie tweedaagse permacultuur is bedoeld voor iedereen die een positieve invloed op de wereld wil hebben. Het is vaak moeilijk om te weten waar je kunt beginnen. Permacultuur is een ontwerpsysteem om je leefomgeving vorm te geven. Het biedt je een kaart en een kompas om stapsgewijs jouw groene idealen te realiseren.

Tafel van overvloed.

De onderwerpen zijn:

Ethische principes

Permacultuur principes

Permacultuur toepassen in jouw leven

Permacultuur maakt gebruik van ecologische patronen om systemen voor de mens te ontwerpen. Dat kan je achtertuin zijn, je huis of een sociaal systeem, zoals een school of bedrijf. De introductie is bedoeld om een brede eerste indruk te krijgen. Wat houdt permacultuur in? Wat kan het voor jou kan betekenen?

In twee dagen onderzoeken we de ethiek en filosofie van permacultuur. Dit doen we met praktische opdrachten, discussie, film en observatieoefeningen. Het worden twee inspirerende dagen.

Het wordt een afwisselend en laagdrempelig weekend. We zullen veel buiten zijn in de natuur en in de permacultuur tuinen van Wijkboerderij Schellerhoeve. Dus denk aan praktische kleding ;-).

Praktische informatie introductiecursus

Deze introductie tweedaagse permacultuur vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 maart 2018.

De locatie is in Zwolle bij Wijkboerderij de Schellerhoeve.

Deelname kost € 140,00 en twee dagen tijd. Dit is inclusief hand-outs, koffie/thee en BTW.

Je neemt zelf je lunch mee. De aanvang is zaterdag en zondag om 10.00 uur, de afronding om 17.00 uur.

Op zaterdag is er de mogelijkheid om aansluitend een inspirerende film te bekijken en na afloop hierover in gesprek te gaan. Je bent niet verplicht hieraan deel te nemen. Het is natuurlijk wel erg leuk en leerzaam. Neem lekker eten mee, dan kunnen we dit ‘s avonds met elkaar delen.